Buiten openingstijden 038 - 444 63 36
Dierenkliniek Staphorst /

Bijzondere huisdieren

Meer informatie over o.a. konijnen

Bijzondere huisdieren

Meer informatie over o.a. konijnen

Binnen de gezelschapsdierenpraktijk zien we voornamelijk honden en katten. Toch komen er ook steeds vaker andere huisdieren. Bijvoorbeeld konijnen, cavia’s, fretten, verschillende soorten vogels en af en toe zelfs reptielen zoals schildpadden. Deze groep huisdieren wordt ook wel bijzondere huisdieren genoemd.

Afgelopen jaren is de kennis over deze bijzondere dieren op gebied van huisvesting, voeding, algemene verzorging en ziektes gegroeid. Hierdoor kunnen wij als praktijk voor gezelschapsdieren meer voor uw huisdier doen als uw dier ziek is.

De zorg voor huisdieren bestaat ook bij bijzondere huisdieren niet alleen uit het behandelen van zieke dieren, maar ook voor een deel uit ziektepreventie. Het enten van konijnen tegen myxomatose en RHD (rabbit haemorrhagic disease) of het enten van uw kippen tegen pokken zijn hier voorbeelden van.

Om een zo compleet mogelijke zorg te bieden voor uw dier bieden we, waar mogelijk, een passend advies betreffende de verzorging en de daarbij behorende producten.